Van 0 naar 42 km #5: Waarom is luisteren naar je lichaam zo moeilijk?

Nu mijn allergie onder controle is, ga ik er weer voor! Vol enthousiasme begin ik met trainen en extra high intensity oefeningen, al is het misschien net wat te veel van het goede?

Na een dikke week pilletjes nemen voor mijn allergie, voel ik me weer goed en klaar om het schema van de begeleiders uit te testen! Vol enthousiasme volbreng ik de eerste twee trainingen en het gaat verbazend goed. Ik koppel meteen terug naar een van de coaches en ook hij is tevreden.

high intensity

Ik krijg een volgend loopschema doorgestuurd en mag twee weken uitproberen, daarna evalueren we weer. Ik ben blij dat ik opnieuw kan inpikken. Een schema volgen wakkert mijn motivatie aan, omdat ik zelf mijn evolutie kan volgen en naar iets kan toewerken.

In al mijn enthousiasme beslis ik dat ik naast mijn looptrainingen nog wat high intensity trainingen wil doen (korte, intense intervaltrainingen bestaande uit allerlei oefeningen). Ik zie het helemaal zitten, voel me goed en wil sterker worden en in stijgende lijn blijven gaan.

Misschien iets té enthousiast

Helaas is te veel tegelijk meestal niet zo’n goed idee… Naast het lopen en de high intensity oefeningen werk ik ook nog samen met mijn vriend in ons nieuwe appartement. Ik sta dus veel op mijn benen en ik merk nu dat ik er beter wat rustiger ingevlogen was.

Ik besef dat ik het na mijn blessure anders moet aanpakken. Altijd rustig opbouwen, ook al heb ik het gevoel dat ik alles al aankan. Bewuster met mijn lichaam omgaan, het goed aanvoelen en ernaar luisteren, hoe moeilijk en frustrerend dat soms ook is. 

even rust en dan weer door

Om mijn scheenbenen wat te laten rusten, fiets ik veel en doe ik mijn kine-oefeningen. Ik vraag binnenkort ook even raad aan de kinesist van ons ‘Stop Darmkanker’-team, maar ik berg voorlopig wel de 42 km op en focus me op de 21 km…

Dat is een lastige beslissing – ik wou dat ik in deze blog iets anders kon schrijven, maar het is wat het is - maar wel de juiste en de slimste. Intussen train ik voort (want 21 km is ook een hele uitdaging), accepteer ik het als het even minder gaat en ben ik dankbaar voor de momenten dat het wel goed gaat. En het belangrijkste: ik geniet van het lopen! 

Wil je graag meer informatie over de marathongroep van Stop Darmkanker vzw en wil je ons graag steunen? Bezoek de website.

Starten met lopen én naar je lichaam luisteren? Zeker Sporten helpt je op weg! Ontdek onze trainingsschema's voor 5 of 10 km. Als lid wordt jouw persoonlijk schema week na week aangepast op basis van jouw feedback. 


lees ook

6 podcasts over lopen

Lopen doe je vaak alleen en zonder begeleiding. Toch heb je af en toe vragen: welke kleding draag ik als het koud is, hoeveel…

Joggen Training

Renners sterven niet, ze verdwijnen alleen maar uit het zicht (Willie Verhegghe)

1 minuut stilte, ploegmakkers op de eerste rij met rouwband om de al door de zon-gemarkeerde bovenarmen, de overwinning…

Gezondheid

POMPOEN-WORTELSOEP MET TAHINIDRESSING EN KOKOS

Er zijn weinig gerechten zo bevredigend en troostend als een heerlijke kom dampende soep. Als tussendoortje, voorgerecht…

Voeding

Van 0 naar 42 km #7: Ik moet nu echt beslissen

Rusten, rusten, rusten… En dat met nog maar 2,5 maanden op de teller om 21 km te kunnen lopen. Ik krijg wat stress, maar…

Joggen Training Gezondheid