Sportuitdagingen in 2023

Wil je dit jaar meer gaan sporten? Gouden tip: maak het tastbaar en werk gericht toe naar een haalbaar doel of sportieve uitdaging. Hieronder verschillende uitdagingen waar een goede voorbereiding inbegrepen zit! Jazeker, ze zijn ideaal om samen met je partner, familie of vrienden te doen.

goed begonnen is half gewonnen

Je goede voornemens concretiseren met een duidelijk doel helpt jou om deze ook waar te maken. Heel het jaar door kan je aan allerlei sportuitdagingen deelnemen. De ene al wat uitdagender dan de andere. Kies voor jezelf hoever je hierin wil gaan en wees vooral realistisch. Je mag zeker de droom hebben om ooit een (halve) marathon te lopen maar werk hier naartoe stap voor stap.

Een andere tip is om te kiezen voor een sportuitdaging waaraan ook een voortraject gekoppeld wordt. Een voortraject wat is dat? Bij een voortraject zorgt de organisatie ervoor dat je optimaal aan de start komt van hun sportevent. Ze doen dit met behulp van o.a. workshops, social runs, webinars, tips & tricks van experts,… Door je goed voor te bereiden vergroot je als deelnemer je kansen om de finish te halen. Ondersteuning door personen met kennis van zaken is dan goed meegenomen.

Bij Zeker Sporten ondersteunen we als partner zelf een aantal sportevents. Laat je inspireren door deze drie uitdagingen en wie weet behaal jij dit jaar nog de finish van één van deze sportevents:

Sporta infinity run

Sporta lanceert in 2023 haar “Sporta Infinity Run”. Een heel nieuw loopconcept waarbij de deelnemer zelf zijn of haar uitdaging kiest. Op het unieke infinity parcours loop je zoveel je wil en met wie je wil. 

Hoe kan dit? Het parcours is zo ontworpen dat het niet uitmaakt welk loopniveau je hebt. Iedereen loopt samen. Het bestaat uit een kleine lus en een grotere lus. Je loopt je zelfgekozen afstand door de lussen te combineren of je loopt gewoon tot in het oneindige tot je niet meer kan. Alle combinaties zijn mogelijk.

Maar Infinity Run is veel meer dan enkel lopen. Het gaat over gezelligheid en het sporten echt te beleven. In het centrum van het parcours passeer je steeds het gezellige fan- en funvillage, met randanimatie en de mogelijkheid om een hapje te eten of een glaasje te drinken. 

In de aanloop naar je Sporta Infinity Run bereidt Zeker Sporten je voor van A tot Z. We doen dit met tips, tricks, webinars, workshops en natuurlijk... een trainingsschema dat bij jouw doel past. Maar het stopt niet na het lopen van je Infinity Run. We nemen je ook mee in een natraject zodat je blijft bewegen. Misschien wel naar een volgende editie van de Sporta Infinity Run.

Sporta organiseert haar Infinity Run dit jaar op een 6-tal verschillende locaties in Vlaanderen. 

Sporta mon ventoux

Op 24 juni 2023 organiseert Sporta haar 18de editie van Sporta Mon Ventoux. Een unieke sportieve belevenis voor wandelaars en fietsers waarbij de mythische ‘kale berg’  één of meerdere keren beklommen wordt. Als deelnemer kan je kiezen uit 2 wandeluitdagingen en 4 fietsuitdagingen.

  • Walk High - 23 km wandelen – je wandelt van Malaucène tot halfweg de berg
  • Walk to the Top – 36 km wandelen – je wandelt van Malaucène tot aan de top en terug
  • Ventourist – 21 of 25,9 km fietsen – je beklimt de flank langs de kant van Malaucène
  • Ventousiast – 65,7 km fietsen – je verkent eerst de regio rondom alvorens 21km de col op te fietsen
  • La Cannibalette – 131km fietsen – je beklimt 2x de Mont Ventoux en daarbovenop nog Col d’Aulan en Col de l’Homme Mort.
  • La Cannibale – 173km fietsen – je beklimt 2x de Mont Ventoux. Verder staan Col d’Aulan, Col de Perty, Col St Jean en Col de l’Homme Mort nog op het menu

Sporta zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de start komt. Met een trainingsschema op maat van je uitdaging en zes voorbereidingstochten in eigen land kunnen wandelaars en fietsers zich stapsgewijs voorbereiden op hun buitenlands avontuur. Verder krijgen alle deelnemers nog nuttige tips & tricks mee via de Ventoux Academy en zijn ze verzekerd via Zeker Sporten voor de hele voorbereiding naar het event toe. Alle tools aanwezig om je groot avontuur tot een goed einde te brengen dus!

expeditie natuurpunt

Op 24 en 25 juni organiseert Natuurpunt haar Expeditie Natuurpunt. Een uitdaging waarbij je samen met je team wandelt, fietst of kanoot doorheen de mooiste natuur van Vlaanderen. Dit doe je niet alleen voor je ‘sportieve ik’ uit te dagen maar ook om geld in te zamelen voor je favoriete natuurgebied. Onder het motto “Op avontuur voor meer natuur” gaat iedere deelnemer deze natuurlijke uitdaging aan.

Zeker Sporten bereidt je optimaal voor op deze tocht. Wij nemen je mee in de fysieke voorbereiding van jouw Expeditie Natuurpunt. Dit doen we met trainingsschema's die jullie op eigen tempo kunnen volgen en met maandelijks heel wat tips & tricks.


                                                                                                                   

lees ook

Verfrissing in je bovenkamer

Heb je het gevoel dat je hoofd niet altijd mee wil? Er is een makkelijke en relatief snelle manier om je bovenkamer even…

Gezondheid Training

Sporten met alcohol

Vlaamser kan bijna niet. Een pint na het sporten, een glas wijn bij het eten: voor velen onder ons maakt alcohol nog steeds…

Gezondheid Voeding Training

7 tips om te wandelen tijdens de winter

Je herkent het volgende scenario misschien wel. Je hebt ongelooflijk veel zin om te gaan wandelen tijdens de winter, je…

Wandelen Benodigdheden

De dans van de voorbereiding

Heb jij het ook soms moeilijk om je plan om te sporten in praktijk om te zetten? Vermijd dit met een duidelijk plan.

Training Beginners Trainingsschema