Sportieve hebbedingen voor op je kerstlijstje

De Eindejaarsfeesten komen eraan. Wij vonden het tijd om ons kerstlijstje op te stellen. Een lijstje vol met interessante hebbedingen voor ieder van ons die regelmatig beweegt. Ideaal voor te starten aan een sportief 2023. Met al deze dingen blijven wij ook volgend jaar in beweging. 

LICHTHARNAS (+/- €35)

Wanneer we in het donker sporten is het zeer belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Ook om blessures te vermijden is het belangrijk om een goed zicht te hebben als je sport in het donker. Een ongeluk schuilt soms achter de hoek. Met een lichtharnas ben je steeds goed zichtbaar en het is ook nog eens superhandig in gebruik. De meeste lichtharnassen kan je gewoon opladen via usb. Laat deze opladen aan je werklaptop en krijg de herinnering om op tijd te gaan sporten.


FLUOVEST (+/- €20)

Ben je toch niet zo’n fan van het dragen van een lichtharnas of ben je een fietser? Doe dan wel zeker een fluovest aan. Met fluorescerende kleding ben je ook overdag goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Als fietser is het een goede ondersteuning van je fietsverlichting.”

Vrouw die loopt in het donker

sportschoenen op maat (+/- €120 - €180) 

Als je meerder keren per week gaat sporten, is het aangeraden om dit te doen met aangepast schoeisel. Een goede sportschoen geeft je voldoende schokdemping en corrigeert vaak de manier waarop je loopt. Zo kan je overbelasting vermijden, die je met andere sportschoenen misschien wel zou kunnen oplopen..

Vrouw met aangepaste sportschoenen 

PLASTUIT (+/- €20)

Een plastuit is zeer handig wanneer je voor een lange tijd op pad gaat. Wanneer er geen wc in de buurt is geeft het je de kans om overal discreet en staand te plassen. Het is geen grote investering en het geeft je een comfortabel gevoel om op weg te zijn zonder hieraan te moeten denken. 

SPORTSOKKEN 

Sportsokken met een dubbele laag kunnen voorkomen dat je blaren krijgt. Een goede sportsok zorgt ervoor dat je voet ventileert en minder gaat zweten. Het voorkomt dat je voet vochtig wordt en de kans op blaren en irritaties verhoogt. Maar sportsokken beschermen je voet niet enkel tegen vocht en koude. Er zijn ook sportsokken die een zool met demping bevatten en zo het landen van de voet verzachten.

Vrouw met sportsokken


SPORTBOEK (+/- €25)

Voor ieder van ons is het belangrijk om op tijd rust te nemen. Te veel trainen verhoogt het risico op blessures. Zorg dus voor een gezonde afwisseling van inspanning en herstel om overtraining te vermijden. Lees een boek over sporten om het nuttige aan het aangename te koppelen. Zie hier twee van onze favorieten. 

Sportouders: Onze sportarts Tom Teulingkx schreef dit boek met medisch journalist Marc Geenen. In het boek geven ze ouders, grootouders én jeugdsportbegeleiders praktische tips om te voorkomen dat een kind de pedalen verliest, de bal misslaat of buitenspel wordt gezet.

Het hoofd weegt zwaarder dan de benen: “Life is a marathon, not a sprint.” Een quote van Dr. Phil die zeer toepasselijk is voor dit boek. Ultraloper Olivier Verhaege vertelt in het boek over het belang van het mentale aspect bij hardlopen. Hij ontdekte het voor zichzelf tijdens zijn voorbereiding van de Spartathlon, een legendarische ultrarun van 246 kilometer van Athene naar Sparta. In zijn boek vertelt Olivier niet alleen over hardlopen, maar ook over het realiseren van een plan en het integreren van een passie in je leven. 

Het boek SportoudersHet boek "Het hoofd weegt zwaarder dan de benen"

DRAADLOZE OORTJES OM TE SPORTEN (+/- €100)

Luister jij tijdens het sporten graag naar muziek of een podcast? Dan is het aangenaam om dit met draadloze oortjes te doen. Het meest bekende voordeel hiervan is dat je verlost bent van die lange draad. Maar draadloze oortjes hebben nog heel wat andere voordelen. Zo zijn deze multifunctioneel. Tegenwoordig zijn veel apparaten voorzien van bluetooth. Je kunt de draadloze oordopjes dus ook linken met je smart-tv of je laptop. Op die manier haal je echt alles uit je oordopjes en geniet je nog meer van de goede geluidskwaliteit.

De 5 beste podcasts over fietsen

Sportende man met draadloze oortjes

ABONNEMENT ROUTEPLANNER

Ga jij graag op pad en doe je dat het liefst door nieuwe plekken te ontdekken? Wij bij Zeker Sporten genieten graag van de natuur tijdens het sporten. We trekken er dus regelmatig op uit. Omdat ook onze inspiratie niet eindeloos, maken wij graag gebruik van websites zoals Komoot en RouteYou. Beide websites zijn gratis te gebruiken maar als je optimaal wil profiteren van de voordelen, dan kan je ook een betalend account aanschaffen. 

Bospad


                                                                                                                   

lees ook

Verfrissing in je bovenkamer

Heb je het gevoel dat je hoofd niet altijd mee wil? Er is een makkelijke en relatief snelle manier om je bovenkamer even…

Gezondheid Training

Sporten met alcohol

Vlaamser kan bijna niet. Een pint na het sporten, een glas wijn bij het eten: voor velen onder ons maakt alcohol nog steeds…

Gezondheid Voeding Training

7 tips om te wandelen tijdens de winter

Je herkent het volgende scenario misschien wel. Je hebt ongelooflijk veel zin om te gaan wandelen tijdens de winter, je…

Wandelen Benodigdheden

De dans van de voorbereiding

Heb jij het ook soms moeilijk om je plan om te sporten in praktijk om te zetten? Vermijd dit met een duidelijk plan.

Training Beginners Trainingsschema