Voor maar

€20

 per jaar

goed verzekerd sporten en met kennis van zaken

voor wie?

Voor wie alleen sport of samen met anderen buiten competitie of clubverband.

Wanneer?

24/7 en wereldwijd verzekerd voor sportongevallen tijdens joggen, wandelen, fietsen, zwemmen, yoga, fitness en rolschaatsen.

  jouw voordelen:

  • Goed verzekerd
  • Geen franchise
  • Hoge tegemoetkoming
  • Weinig administratie
  • Sportieve tips en advies van experts

  jouw bijdrage

  € 20

  per jaar

  Voor elke sporter het juiste pakket

  Wil je graag individueel sporten, op jouw ritme en zonder lid te worden van een club? Kan perfect natuurlijk! Uiteraard wil je wel graag zorgeloos en verantwoord genieten wanneer je sport. Of je nu een ervaren rot bent of een ambitieuze starter, want een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Wil je torenhoge kosten vermijden als je een sportongeval krijgt? 

  BURGERLIJKE AANSPR.

  In dit Zeker Sporten pakket zit ook een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele schade aan derden.

  INCL. EVENEMENTEN

  Ook tijdens sportieve evenementen (bijvoorbeeld Antwerp 10 miles) ben je verzekerd. De verzekering geldt niet wanneer je sport in clubverband of met deze club competitie speelt.

  TERUGBETAALDE KOSTEN

   Medische en apothekerskosten die in aanmerking komen, worden terugbetaald na een sportongeval. Zelfs voor schade aan een bril of voor tandprothesen zijn er interessante tegemoetkomingen.

  GEEN KOSTENPLAFOND

  Je bent de klok rond wereldwijd verzekerd en er is geen kostenplafond bij lichamelijke ongevallen (incl. beroerte of hartfalen). Bovendien kan je kosten tot maar liefst drie jaar na het ongeval terugvorderen.

  MEER DAN EEN VERZEKERING

  Bovenop een topverzekering biedt Zeker Sporten heel wat extra's. Via Sporta krijg je via onze sportblog  ook sportieve tipstrainingsadvies en uitdagingen die iedere sporter ondersteuning en motivatie bieden voor een aangename en verantwoorde sportbeoefening. Ook de mogelijkheid tot tegemoetkoming van het ziekenfonds en een selectie VIP-kortingen horen bij het Zeker Sporten pakket.

  Vraag je solopakket aan

  Ontdek het verhaal van anderen die zeker sporten

  "Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Deze bijdrage wordt bijna volledig terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten."  - Manu Verbinnen

  Veelgestelde vragen over je sportPAKKET

   1|

  Hoe geef ik een ongeval aan?

  Antwoord:
  • Download het Aangifteformulier.
  • Vul de eerste pagina zo volledig mogelijk in.
  • Laat je arts het geneeskundige getuigschrift invullen.
   • Scan de documenten en mail ze naar zekersporten@sporta.be.
  Of stuur ze per post naar:
  Sporta Verzekeringen
  Boomgaardstraat 22 bus 50 
  2600 Berchem  
  • Je krijgt een ontvangstbevestiging.

  2|

  Ik heb een hartaandoening. Kom ik ook in aanmerking voor Zeker Sporten?

  ja,

  Maar een preventief sportmedisch onderzoek is dan aangewezen. Raadt je arts je af om te sporten? Volg dan zijn advies.

  3|

  Ben ik ook verzekerd als ik met de fiets naar het werk rijd?

  Absoluut!

  Weet wel dat het traject tussen je thuisadres en je werkplaats normaal verzekerd is via de arbeidsongevallenverzekering. Heb je op dat traject een ongeval, spreek dan altijd die verzekering eerst aan.

  4|

  Welke medische kosten komen in aanmerking om terugbetaald te worden?

  Antwoord:

  Bij Zeker Sporten ben je voor 150% van het RIZIV-bedrag verzekerd. (Het RIZIV-bedrag is het bedrag dat je terugkrijgt van je ziekenfonds.) Vraagt je arts bijvoorbeeld 55 euro voor een consultatie, dan krijg je 20 euro terug van je ziekenfonds en 30 euro van de Zeker Sporten verzekering. De overige 5 euro betaal je zelf. 

  5|

  Ik heb onkosten, zoals apothekerskosten, die niet worden terugbetaald door het ziekenfonds. Kan ik deze onkosten bij Zeker Sporten binnenbrengen?

  zeker en vast,

  Onkosten die je ziekenfonds niet terugbetaalt – dit noemen we niet in de RIZIV-nomenclatuur opgenomen kosten – worden dankzij de Zeker Sporten verzekering terugbetaald tot 1000 euro. 

  6|

  Ik ben zelfstandig en heb mijn arm gebroken tijdens het sporten. Ik kan niet meer werken en heb dus geen inkomsten meer. Kan ik op de Zeker Sporten verzekering rekenen?

  Absoluut!

  Indien je geen andere inkomsten hebt, mag je van ons een vergoeding van 30 euro per dag verwachten voor een maximale periode van 2 jaar.

  Aanvraag Individueel pakket

  Denk eraan: door hier te klikken, teken je definitief in op een Zeker Sporten sportverzekering en zijn we verplicht je kosten aan te rekenen.

  Bel ons voor een persoonlijk gesprek of stuur ons een mailtje in welk pakket je interesse hebt.

  BEL ONS
  Mail ons