MEER DAN EEN VERZEKERING

Zeker Sporten is een aanbod van multisportfederatie Sporta. Onze uitdaging? Zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen - in een club of individueel. Daarvoor bieden we je een betaalbare sportverzekering aan. Bovendien geven we tips, trainingsschema's en preventie-oefeningen, voor beginners en meer ervaren sporters.  

BEKIJK ALLE VERZEKERINGEN

sport zoals jij dat wilt

Vroeger ging je naar de sportclub. Vandaag sport je waar en wanneer jij dat wilt. Daarom vind je bij Zeker Sporten de begeleiding die je nodig hebt: van schema’s voor basistraining tot preventietips van experts. Voeg daarbij onze verzekering en je hebt alles om veilig en verantwoord te sporten. Ontdek de sportverzekering die perfect bij jou past. Ons team helpt je daarbij graag verder!

LEER ONS TEAM KENNEN
250
Mensen verzekerd
99%
Tevredenheidsscore
95%
Raadt dit aan

wat is zeker sporten?


Zeker Sporten is een initiatief van Sporta. Onze uitdaging: zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen én te houden! Waarom? Omdat we beseffen dat voldoende fysieke activiteit ontegensprekelijk bijdraagt tot onze algemene fitheid en gezondheid.

Vele Vlamingen sporten in clubverband. Voor deze clubs en hun leden biedt Sporta als federatie een uitgebreide en veelzijdige dienstverlening aan. Maar hoe langer hoe meer wordt het Vlaamse sportlandschap bevolkt door mensen die op individuele basis aan hun lichaamsconditie werken, op momenten die hun het best uitkomen. Deze groeiende massa van individuen kunnen we het best omschrijven als ‘sportieve bewegers’. Sportievelingen die ‘gezond zijn’ en ‘dingen beleven’ als voornaamste drive hebben. En die niet uit zijn op het leveren van grootse prestaties of die zich niet willen laten inkapselen binnen een clubgebeuren.

De 'sportieve bewegers' zijn intussen met meer dan de 'georganiseerde sportbeoefenaars'. Je ziet ze overal: op straat, in het park, in het bos, in de fitness. Dat is mooi. Maar het is ook riskant, want zonder deskundige begeleiding en ondersteuning riskeer je deze mensen bij de minste tegenslag te verliezen als sportieveling.

De drop-out is een reëel probleem. Om de globale missie om zoveel mogelijk Vlamingen aan het bewegen te krijgen waar te maken, mogen we de 'sportieve bewegers' dus niet aan hun lot overlaten.

Ben jij een sportieve beweger? Dan is ‘Zeker Sporten’ voor jou! Vanuit een oprechte bekommernis probeert Sporta met dit platform al jouw noden en behoeftes in te willigen, zodat jij ongestoord je sportief doel kunt nastreven. We koesteren de ambitie om met ‘Zeker Sporten’ jou een complete 360° zorg te verlenen. In deze betrachting willen we dit platform uitbouwen tot dé referentie voor iedere individuele sporter. Daarom streven we naar een totale service.

Naast een aangepast verzekeringsaanbod, wetenswaardige tips en tricks, handige preventieoefeningen, gefundeerde informatie en een uitgebreide activiteitenkalender pakt Sporta ook uit met een uniek, quasi gepersonaliseerd trainingsschema. Deze bundeling maakt van ‘Zeker Sporten’ alvast een uitzondering. Bovendien kan je er prat op gaan dat de gepubliceerde informatie absoluut betrouwbaar is. De content wordt immers aangereikt door een team van ervaringsdeskundigen, gediplomeerde trainers en sportartsen die hun strepen hebben verdiend.

Uiteraard is dit platform in zijn huidige vorm voor verbetering vatbaar. Het platform is a work in progress. De droom van Sporta is dat dit concept uitgroeit tot een ware community waarin iedere individuele sporter zich thuis voelt. In afwachting zullen we alles uit de kast halen om aan al jouw wensen te voldoen. Zeker weten!