Foodblog: Mini pizza's van aubergine, blauwe kaas en walnoot

Deze rijkelijk belegde plakjes aubergine smaken heerlijk als voorgerechtje of als vegetarisch hapje voor op de barbecue. Ze zijn klaar in een handomdraai maar zien er toch erg verfijnd uit. Voor wie houdt van blauwe kaas zijn deze alternatieve pizza’s een feest! 

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor zes personen (als bijgerecht)

  • 4 aubergines
  • 6 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • handvol basilicumblaadjes (ongeveer 10 gram)
  • 70 gram walnoten
  • 150 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Roquefort)
  • olijfolie 

bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ongeveer 1 centimeter.
  2. Bestrijk deze plakken aan weerszijden met een laagje olijfolie en zet een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Bak hierin de aubergines tot ze aan beide kanten goudbruin kleuren.
  4. Leg de gebakken aubergine alvast op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  5. Pel de tomaten door ze een 30tal seconden in water te koken en verwijder vervolgens hun zaadlijsten.
  6. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng deze in een kom met een geplet teentje look, een fijngesnipperde rode ui, fijngesneden basilicum, peper en zout en 2 el olijfolie.
  7. Verdeel de tomatensalsa over de plakjes aubergine en verbrokkel hierover de blauwe kaas en de fijngehakte walnoten.
  8. Gril de plakjes nu nog een vijftal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de nootjes lekker bruin gekleurd zijn.
  9. Werk af met enkele blaadjes basilicum en nog een beetje extra zwarte peper.
  10. Aangezien deze hapjes redelijk vullend zijn kan je ze bijvoorbeeld ook serveren met een frisse (pasta)salade.  

Smakelijk!


                                                                                                                   

lees ook

Je voeding aanpassen als je sport: vanaf wanneer en hoe?

Je voeding aanpassen als je sport: vanaf wanneer en hoe?

Voeding

Lachen op de Kale Berg: over doelen stellen en de kracht van onze hersenen

Ik rits mijn oranje 3-seconden-Quechua-tent open. Het blauw van de hemel en het zonlicht lacht me toe. De krekels zijn ook…

Wielrennen Training

MON VENTOUX: ZO MAAK JE DEZE BERG ÉCHT DE JOUWE!

Wat een leuke woordspeling toch, Mon Ventoux: Mijn Ventoux, Mijn Mythische berg. Ben jij aangemeld om hem op 11 september…

Wielrennen Fietsen

Wat kan en mag ik eten en drinken voor, tijdens en na het sporten?

Ben jij iemand die de ene maand heel intensief sport en dan weer wat minder? Omdat het gewoon niet uitkomt met je planning,…

Voeding