Foodblog Mexicaanse volkorenwraps

Mexicaanse volkorenwraps met quinoa, kikkererwten & avocado. 
Voor dit eenvoudig, maar overheerlijk receptje liet ik me inspireren door de Mexicaanse keuken. De voedzame quinoa en knapperige kikkererwten zijn de ultieme vleesvervanger in dit smaakvolle gerecht. Afgewerkt met verse kruiden, zoals koriander en pijpajuin maar ook avocado en limoen, zijn deze wraps een feestelijk maal om heerlijk gezond van te genieten. 

Ingrediënten voor 4 personen (8 wraps)

  • 8 wraps (bij voorkeur volkoren)
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 220 gram kikkererwten
  • 150 gram maïs uit blik
  • handvol verse koriander
  • 3 stengels pijpajuin
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gram quinoa
  • 100 gram geraspte kaas
  • snuifje kaneel
  • snuifje korianderpoeder
  • snuifje gedroogde chilivlokken
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • zout

    Bereiding

    Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en verhit op middelhoog vuur. Versnipper de ajuin en stoof deze een 5-tal minuten aan in de pan of totdat hij glazig wordt. Doe er nu het geplet teentje look bij. Snijd de paprika in fijne blokjes en voeg deze aan de pan toe. Laat het geheel samen met de kaneel, het korianderpoeder en de chilivlokken nog enkele minuten aanstoven en doe er dan de tomatenblokjes bij. Kruid goed bij met voldoende zout en kruiden naar smaak en laat nog een kwartiertje rustig pruttelen op een laag vuurtje. Doe als laatste de kikkererwten en maïs erbij.

    Kook intussen de quinoa beetgaar (10 minuutjes) in gezouten water.
    Wanneer deze klaar is giet je hem af in een zeef en roer je hem vervolgens onder de tomatensaus. Roer er nu ook de fijngesneden stengels pijpajuin en de koriander onder. Hou een beetje pijpajuin en de koriander apart voor de afwerking op het bord.

    Vul de wraps nu één voor één met het quinoa-tomatenmengsel, rol ze op en leg ze in een grote ovenschaal en strooi er de geraspte kaas overheen. Gril de wraps nog een 5-tal minuten op de hoogste grilstand van je oven. Houd ze goed in de gaten zodat de kaas lekker knapperig wordt.

    Werk af met de kerstomaatjes die je in vieren hakt en snij de avocado in fijne reepjes om het gerecht af te werken. Sprenkel er vervolgens nog een beetje limoensap over en werk af met wat verse koriander en pijpajuin. 
    Smakelijk!


                                                                                                                       

    lees ook

    Je voeding aanpassen als je sport: vanaf wanneer en hoe?

    Je voeding aanpassen als je sport: vanaf wanneer en hoe?

    Voeding

    Lachen op de Kale Berg: over doelen stellen en de kracht van onze hersenen

    Ik rits mijn oranje 3-seconden-Quechua-tent open. Het blauw van de hemel en het zonlicht lacht me toe. De krekels zijn ook…

    Wielrennen Training

    MON VENTOUX: ZO MAAK JE DEZE BERG ÉCHT DE JOUWE!

    Wat een leuke woordspeling toch, Mon Ventoux: Mijn Ventoux, Mijn Mythische berg. Ben jij aangemeld om hem op 11 september…

    Wielrennen Fietsen

    Wat kan en mag ik eten en drinken voor, tijdens en na het sporten?

    Ben jij iemand die de ene maand heel intensief sport en dan weer wat minder? Omdat het gewoon niet uitkomt met je planning,…

    Voeding