Fitte tips die inspireren

De school van de sport

Terwijl hij sport laat filosoof Marc Van den Bossche zijn wijsgerige gedachteweefsels over de zin van het leven opborrelen. Na een verkwikkende douche zet hij de losgewrikte ideeën netjes op een rijtje in zijn Sporta-column ‘Bevlekte Ontvangenis’. Een klare exposé over ‘een bruisende geest in een bruisend lichaam’.

Lees verder

Waarom we onhandelbaar zijn tijdens een blessure

Zoals de goede dr. Jekyll transformeerde in het kwade schepsel Hyde, zo maakt een blessure van een fervente sporter een klagend monster dat je niet in huis wenst te hebben. Na een val met haar fiets werd onze lieftallige columniste Joyce plots in de rol van Hyde geduwd. De positivist van weleer werd een emotioneel, explosief vat. Kan een tegengif haar redden?

Lees verder

Turnen, fietsen, lopen, zwemmen en weer doorgaan

VRT-Europacorrespondent Rob Heirbaut fietst zaterdag 14 september voor het goede doel 415 kilometer in één dag: van Landen naar Straatsburg.

Lees verder

"Naar de Duvel lopen in Lourdes"

VTM-wielerjournalist Merijn Casteleyn heeft zich al sportief opgewarmd voor het veldritseizoen dat straks begint.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Cannelloni gevuld met amandel-rucolapesto, ricotta en tomatensaus.

Lees verder

Halveer je risico op een hartinfarct

Het is al een poos geweten dat het risico op een hartinfarct door de genen wordt bepaald, maar sinds kort achterhaalden wetenschappers met zekerheid hoe dit gevaar kan worden afgewend. Voor de oplossing hoeven niet-gezegende families zich echter niet naar de apotheker te reppen. Een gezonde levensstijl doet blijkbaar meer wonderen dan een pilletje.

Lees verder

Bjorg

De dood van wielrenner Bjorg Lambrecht laat niemand onberoerd. Los van de vragen over de veiligheid in het profmilieu, kijkt columniste Joyce ook even in eigen boezem. Hoe hoog zijn de risico's als we zelf gaan sporten?"

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Tortilla met spinazie, zongedroogde tomaten en burrata.

Lees verder

Luchtvervuiling mag geen reden zijn om niet te fietsen!

Onze longen krijgen meer fijn stof te verwerken dan hun lief is. Zeker tijdens een inspanning zoals fietsen. Desondanks roept sportarts Peter Claeys op om méér te fietsen. Wetenschappelijke studies bewijzen zijn gelijk.

Lees verder

“We onderschatten wat ons lichaam fysiek aankan”

Tussen twee opnames van “Op de man af”, een VRT-programma waarin Saartje Vandendriessche haar mannetje probeert te staan in een seksenduel, predikt zij haar sportevangelie: “Stimuleer je tijdens het sporten door de gedachte dat je aan de eindmeet een pint mag drinken!”

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Chat met ons