Fitte tips die inspireren

Spierletsels: moet er nog ijs zijn?

Niets is nog zeker! Al jaren predikt de medische wereld dat ijs het wondermiddel tegen een spierblessure is, maar vandaag smelt deze stelling als sneeuw voor de zon. Op basis van het voortschrijdend inzicht plaatst de wetenschap grote vraagtekens achter de helende kracht van ijs.

Lees verder

Sneller dan Greg. Of toch niet?

Vrt-voetbaljournalist Peter Vandenbempt ontdekte jaren geleden de racefiets.

Lees verder

Comeback na kanker op de Mont Ventoux

De Mont Ventoux opgeraken als beginnende fietser is geen sinecure. Als je dan ook nog eens net kanker overwonnen hebt, krijgen je sportieve plannen plots een extra dimensie. Charlotte van Tuyckom uit De Haan is in juni een van de deelnemers aan Mon Ventoux, onze grote Sporta-bewegingscampagne. We zullen haar in de voorbereiding de komende maanden extra aanmoedigen.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. In de Sportafoodblog serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Midden-Oosterse koolbladeren gevuld met bulgur, amandelen en paprika.

Lees verder

De Hel van Namen versus de Cross van Kasterlee

Met lede ogen zag sportarts Tom Teulingkx hoe tijdens de wereldbekercross in Namen de topveldrijders, gekleed in een flinterdun lycrapakje, uit hun vel rilden, terwijl er zoveel beschermende hightechsportkledij op de markt is. De recreanten die op datzelfde moment aan de beruchte ‘Hel van Kasterlee’ deelnamen, wisten wel beter!

Lees verder

Slimste Mens en zangeres Astrid Stockman fietst

Vanavond is het de beurt aan zangeres Astrid Stockman om een gooi naar de titel van De Slimste Mens te doen. In afwachting ventileert ze haar hersenen op haar racefiets.

Lees verder

Mindful Run: lopen in het hier en nu

In deze drukke tijden, zweert men almaar meer bij mindfulness als remedie tegen stress. De perfecte methode om de hersenen te ventileren, is echter lopen, weliswaar op de juiste manier. In een cursus Mindful Run leer je gedurende 5 weken je muizenissen te onderdrukken.

Lees verder

Onbevreesd lopen en fietsen op eenzame paadjes

Nergens word je zo zen van lopen als op kleine veldwegels of in het bos. Een heerlijke versmelting van lichaam en natuur. Toch kan je je als vrouw alleen ook op je ongemak voelen op die afgelegen paden. Ben je naïef als je het toch doet? Of blijf je er beter van weg? Joyce houdt een pleidooi om er wel van te genieten.

Lees verder

Eerst het materiaal, dan het ‘manneke’!

VRT-weerman Bram Verbruggen over een marathon lopen, fietsen tot vijf uur en de push-ups van Barts Schols.

Lees verder

WANTED: Motivation

Je geest wil dat je sport, maar je vlees is te zwak? Vind hier de nodige motivatie om uit je luie zetel te komen!

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Chat met ons