Fitte tips die inspireren

Ode aan de sportschool

Terwijl hij sport laat filosoof Marc Van den Bossche zijn wijsgerige gedachteweefsels over de zin van het leven opborrelen. Na een verkwikkende douche zet hij de losgewrikte ideeën netjes op een rijtje in zijn Sporta-column ‘Bevlekte Ontvangenis’. Een klare exposé over ‘een bruisende geest in een bruisend lichaam’.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Sushisandwich met shiitake, rode biet en avocado

Lees verder

Bewegen op verwijzing

In 2016 lanceerde toenmalige minister Vandeurzen in Vlaanderen het project 'Bewegen op Verwijzing'. Sindsdien kunnen patiënten zich op doktersadvies door een betaalbare beweegcoach laten begeleiden. Een eerste evaluatie oogt alvast niet onaardig.

Lees verder

De teloorgang van de fietstradities en -etiquette

Columnist Guido Everaert heeft geen aanleg voor sport. Meedoen is belangrijker dan winnen. Erover schrijven en erover babbelen doet hij echter als de beste.

Lees verder

In het wiel van Museeuw

Je zou het hem als voetbaljournalist van VTM in eerste instantie niet nageven, maar Maarten Breckx is behalve liefhebber-voetballer ook een fervent fietser.

Lees verder

Ongelijk spel

Deze week ligt 'Ongelijk spel' in de handel, het boek waarin criminologe Tine Vertommen de resultaten van haar onderzoek naar seksueel geweld in de kinder- en jeugdsport bundelt. Misschien wel het belangrijkste sportboek van het jaar, oordeelt Frank Van Laeken in zijn column 'De Derde Helft'.

Lees verder

Muziek is een soort legale doping

Muziek verzacht niet alleen de zeden, maar ook het leed van de atleet. Wetenschappelijke onderzoekers ontdekten meerdere positieve effecten van muziek op de sportprestaties.

Lees verder

Grenzen verleggen (bis)

Na een onderbreking kruipt sportfilosoof Marc Van den Bossche weer op zijn fiets en in zijn pen voor een nieuwe reeks sportblogs ‘over de zijn klauterpartij vanuit de peilloos lijkende diepte van de spreekwoordelijke lappenmand’. En hoe hij over het randje van die mand na een poos weer de wenkende verte zag van veel en fijn en leuk sporten...

Lees verder

Sporten in het digitale tijdperk

De digitalisering raast als een formule 1-bolide doorheen het Vlaamse sportlandschap. Aan het stuur zit wetenschapper Kristof De Mey (UGent), die zich geroepen voelt om de nerds aan sportbeoefenaars te koppelen. “Iedereen heeft baat bij een huwelijk tussen sport en technologie: topsporters, recreanten, patiënten en bij uitbreiding, onze sociale zekerheid!”

Lees verder

6 tips voor beginnende lopers

De lente hangt in de lucht, dus welt de drang op om het renpaard in jou van stal te halen, het winterstof van je oude joggingsloffen te vegen en je eerste kilometers doorheen de ontluikende natuur te lopen. Om echter te vermijden dat je snel in de lappenmand belandt, volg je best deze zes tips!

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Chat met ons