Fitte tips die inspireren

“Wanneer ik een week niet beweeg, ben ik ongenietbaar”

Een aanstekelijk boek waarin een hele rist getuigen haarfijn uit de doeken doet waarom zij -ondanks hun drukke bestaan- er wél in slagen om regelmatig hun lijf in beweging te zetten.

Lees verder

Gezond in en uit het zwembad

Sportarts Peter Claeys ontkracht alle medische bezwaren tegen een plons in het zwembad.

Lees verder

In The Long Run #2

Onze jongste Sporta-redactrice Katrien heeft een aangeboren afkeer van lopen. Wie schetst echter onze verbazing toen ze tijdens de jaarwisseling haar voornemen openbaarde om in mei blakend van conditie aan de start van de 10 miles van Malle te verschijnen? Hoe zal ze zich bekwamen in de kunst van het afzien? Volg haar evolutie van sjokken naar joggen in haar tweewekelijkse blog: In The Long Run!

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Pompoen-wortelsoep met tahinidressing en kokos.

Lees verder

Hoe zit het met uw zitgedrag?

De meeste Vlamingen zijn stevig gekluisterd aan een stoel en dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Met de nieuwe campagne Start to Stand willen onderzoekers van UGent ons langdurig zitgedrag doorbreken.

Lees verder

Sportcultuur? Connais pas!

We waren weer even opgewonden over een tennisvrouw die de halve finales van een Grand Slamtoernooi haalde. Applaus op vele banken, nog wat overbodige vergelijkingen met betere tijden en dan weer over tot de orde van de dag: volgend weekend is er het WK cyclocross en Anderlecht-KV Mechelen en Club-Charleroi in het voetbal (Super Sunday!). Frank Van Laeken klaagt.

Lees verder

In The Long Run #1

Onze jongste Sporta-redactrice Katrien heeft een aangeboren afkeer van lopen. Wie schetst echter onze verbazing toen ze tijdens de jaarwisseling haar voornemen openbaarde om op 20 mei blakend van conditie aan de start van de 10 miles van Malle te verschijnen? Zal ze zich bekwamen in de kunst van het afzien? Volg haar evolutie van sjokken naar joggen in de tweewekelijkse blog: In The Long Run!

Lees verder

Steppen: de ideale mix van lopen en fietsen

Het steppen hoeft niet langer gecatalogeerd onder de rubriek ‘jeugdsentiment’, maar wel als een heuse, plezante sport. Tevens een perfect alternatief voor de conditietraining!

Lees verder

Fysieke activiteit loont altijd!

Wetenschappelijke studies tonen zwart op wit aan dat lichaamsbeweging de kans op overlijden verkleint. Je hoeft zelfs niet per se de dagelijkse beweegnorm te halen, om enige gezondheidswinst te boeken.

Lees verder

De Koers is een Vrouw

Wie in de overtuiging leeft dat de wielerwereld een mannenbastion is, draait wel bij tijdens het lezen van het boek van Angélique Dupré en Eva De Poorter.

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Chat met ons