Fitte tips die inspireren

“Als ik fiets, denk ik aan niets. Zalig!”

Een rockmuzikant die op tijd en stond zijn gitaar opbergt om op z'n koersfiets te kruipen? Ja wel, hij bestaat! Koen Buyse, de frontman van Zornik, is een fervent fietser. Veelal te spotten langs het kanaal in het gezelschap van ex-prof Ludo Dierckxsens.

Lees verder

Onze favoriete podcasts voor tijdens het sporten

Podcasts maken het sportuurtje aangenamer en genereren een dubbel effect. Terwijl jij de spieren traint, voeden zij tegelijkertijd de hersenen. Hierbij alvast een selectie van interessante podcasts.

Lees verder

Eindelijk bevrijd van die ongezonde gewoonte(s)!

Een mens is een gewoontedier. Ons levenspad ligt bezaaid met automatismen en deze zijn helaas niet altijd even gezond. Gelukkig heeft onze health coach Anke Verstraeten een plan van aanpak om de vastgeroeste gewoontes los te weken.

Lees verder

De 4 eigenschappen van een efficiënt vermageringsdieet

Zestien keer in ons leven wagen we ons aan een vermageringskuur. Hetzij een astronauten-, een citroen-, een mayo-, een gintonic- of ‘k-weet-niet-welk-ander dieet, maar niks helpt… Tenzij het voldoet aan 4 noodzakelijke regels, zegt health coach Anke Verstraeten.

Lees verder

“Yoga heeft mij geholpen om mijzelf te vinden”

"Ik wil van het idee af dat yoga iets zweverigs en moeilijks is. Voor mij is het een totaalsport die spieren activeert waarvan ik nooit eerder het bestaan had vermoed en die tegelijkertijd de beoefenaar stimuleert om rustig te zijn", zegt Ellen Descamps, die niet alleen yoga maar ook zichzelf heeft ontdekt. Een pleidooi voor een nieuwe en bijzondere sport!

Lees verder

De Bentobox

In je dagelijkse brooddoos hoeven niet dagelijks een boterham met kaas en ene met ham te zijn. 't Mag ook eens iets kleurrijker en verrassender zijn.. Kies voortaan voor de bentobox!

Lees verder

Wat is het effect van fietsen op je geest?

Psycholoog Martijn Veltkamp heeft in de zielenroeselen van honderden -bekende en minder bekende- fietsers geroerd en ontdekt dat fietsen meer met je hoofd doet dan verwacht. Zijn bevindingen schreef hij neer in een opvallend boek.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: vegetarische balletjes met zoete aardappel, bloemkool, mozzarella en een avocadodipje.

Lees verder

Water, het magische elixer voor een gezond lichaam

Niet alleen onze tuin smeekt om water, ook ons lichaam. Health coach Anke Verstraeten verandert voor jou water in een godendrank…

Lees verder

7 redenen waarom jij met yoga moet beginnen

Dat yoga een goede work-out is voor lichaam én geest, hoor je wel vaker. Maar waarom eigenlijk? Hier volgen alvast 7 goede redenen om je yogamatje uit te rollen.

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Chat met ons