Fitte tips die inspireren

Grenzen verleggen (bis)

Na een onderbreking kruipt sportfilosoof Marc Van den Bossche weer op zijn fiets en in zijn pen voor een nieuwe reeks sportblogs ‘over de zijn klauterpartij vanuit de peilloos lijkende diepte van de spreekwoordelijke lappenmand’. En hoe hij over het randje van die mand na een poos weer de wenkende verte zag van veel en fijn en leuk sporten...

Lees verder

Sporten in het digitale tijdperk

De digitalisering raast als een formule 1-bolide doorheen het Vlaamse sportlandschap. Aan het stuur zit wetenschapper Kristof De Mey (UGent), die zich geroepen voelt om de nerds aan sportbeoefenaars te koppelen. “Iedereen heeft baat bij een huwelijk tussen sport en technologie: topsporters, recreanten, patiënten en bij uitbreiding, onze sociale zekerheid!”

Lees verder

6 tips voor beginnende lopers

De lente hangt in de lucht, dus welt de drang op om het renpaard in jou van stal te halen, het winterstof van je oude joggingsloffen te vegen en je eerste kilometers doorheen de ontluikende natuur te lopen. Om echter te vermijden dat je snel in de lappenmand belandt, volg je best deze zes tips!

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Mexicaanse volkorenwraps met quinoa, kikkererwten & avocado

Lees verder

Moeten we vitamine D slikken?

Ons lichaam heeft nood aan een heel alfabet aan vitamines. Dus ook aan vitamine D, dat onder meer door de zon wordt geleverd. Maar worden we in deze donkere tijden wél voldoende bevoorraad om ons te wapenen tegen de winterblues? Health coach Anke raadt ons alvast aan om in februari je vitamine D-gehalte even te checken.

Lees verder

Metal on the run

Zijn job als weerman biedt alvast één voordeel: Frank Duboccage kan perfect inschatten welke kledij hij moet aantrekken voor zijn looptraining of fietstocht... tenzij de computers zich vergissen, uiteraard! Een geanimeerd gesprek over zijn marathonervaring, kokoswater als wondermiddel, zijn blessureleed en zijn liefde voor metal.

Lees verder

De zin van zen

Yoga is tegenwoordig hot. De Vlaming rolt massaal het matje uit om z’n lichaam en geest in balans te brengen. Rita Hauchecorne (56) ontdekte de heilzame werking van yoga al 30 jaar geleden en is dus de perfecte gids om ons in de geheimen in te wijden.

Lees verder

Hoe moeilijk is het om elke dag 10 000 stappen te zetten?

Wetenschappers zijn het erover eens: voor een gezonde levensstijl hoef je niet dagelijks de naad uit je broek te trainen. Om aan de beweegnorm te voldoen volstaan 10.000 stappen per dag. Maar hoe realistisch is deze richtlijn? Onze redactrice nam de proef op de som.

Lees verder

Een gezonde levensstijl bestaat uit amper 6 gewoontes

Om gezonder door het leven te gaan, hoef je niet per se een lijvige handleiding te volgen. Voor health coach Anke Verstraeten volstaan zes simpele aandachtspunten, die een wereld van verschil maken.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: gevulde portobello met spinazie-risotto van parelgerst uit de oven

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Chat met ons