Fitte tips die inspireren

Bjorg

De dood van wielrenner Bjorg Lambrecht laat niemand onberoerd. Los van de vragen over de veiligheid in het profmilieu, kijkt columniste Joyce ook even in eigen boezem. Hoe hoog zijn de risico's als we zelf gaan sporten?"

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Tortilla met spinazie, zongedroogde tomaten en burrata.

Lees verder

Luchtvervuiling mag geen reden zijn om niet te fietsen!

Onze longen krijgen meer fijn stof te verwerken dan hun lief is. Zeker tijdens een inspanning zoals fietsen. Desondanks roept sportarts Peter Claeys op om méér te fietsen. Wetenschappelijke studies bewijzen zijn gelijk.

Lees verder

“We onderschatten wat ons lichaam fysiek aankan”

Tussen twee opnames van “Op de man af”, een VRT-programma waarin Saartje Vandendriessche haar mannetje probeert te staan in een seksenduel, predikt zij haar sportevangelie: “Stimuleer je tijdens het sporten door de gedachte dat je aan de eindmeet een pint mag drinken!”

Lees verder

Ode aan de sportschool

Terwijl hij sport laat filosoof Marc Van den Bossche zijn wijsgerige gedachteweefsels over de zin van het leven opborrelen. Na een verkwikkende douche zet hij de losgewrikte ideeën netjes op een rijtje in zijn Sporta-column ‘Bevlekte Ontvangenis’. Een klare exposé over ‘een bruisende geest in een bruisend lichaam’.

Lees verder

Healthy Heart & Soulfood

Hanne Torfs is niet alleen een getalenteerde zangeres en actrice, maar ook een gepassioneerde keukenprinses. Elke week serveert ze gezonde, heerlijke, inspirerende, verrassende doch eenvoudige kost voor hart en ziel. Vandaag: Sushisandwich met shiitake, rode biet en avocado

Lees verder

Bewegen op verwijzing

In 2016 lanceerde toenmalige minister Vandeurzen in Vlaanderen het project 'Bewegen op Verwijzing'. Sindsdien kunnen patiënten zich op doktersadvies door een betaalbare beweegcoach laten begeleiden. Een eerste evaluatie oogt alvast niet onaardig.

Lees verder

De teloorgang van de fietstradities en -etiquette

Columnist Guido Everaert heeft geen aanleg voor sport. Meedoen is belangrijker dan winnen. Erover schrijven en erover babbelen doet hij echter als de beste.

Lees verder

In het wiel van Museeuw

Je zou het hem als voetbaljournalist van VTM in eerste instantie niet nageven, maar Maarten Breckx is behalve liefhebber-voetballer ook een fervent fietser.

Lees verder

Ongelijk spel

Deze week ligt 'Ongelijk spel' in de handel, het boek waarin criminologe Tine Vertommen de resultaten van haar onderzoek naar seksueel geweld in de kinder- en jeugdsport bundelt. Misschien wel het belangrijkste sportboek van het jaar, oordeelt Frank Van Laeken in zijn column 'De Derde Helft'.

Lees verder

Meer tips

Zij sporten al zeker

Koen Devogelaere

Bij Escape Events is het belangrijk dat onze medewerkers fit en gezond zijn. Zeker Sporten is hierbij een enorme stimulans. Met een verzekering zoals Zeker Sporten is er bij een blessure minder financiële pijn.

Patrick Bruynbroeck

Bij de organisatie van een event komt heel wat kijken. De veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats. Dankzij Zeker Sporten beleven onze deelnemers én medewerkers een zorgeloos event.

Manu Verbinnen

Ik ga drie keer per week lopen en betaal een bijdrage van 20 euro per jaar. Bijna alles wordt terugbetaald door mijn ziekenfonds. Bovendien krijg ik korting bij Decathlon en tal van weetjes rond veilig sporten.

Chat met ons