oeps, je komt een jaar te laat...we zijn ondertussen al bezig met de voorbereiding van expeditie natuurpunt 2023

Wens je meer info over Expeditie Natuurpunt 2023, klik dan op de button. 

Wandelen

 1. Juiste wandelschoen is heilig
  Hier begint het allemaal bij!  Hoge of lage schoen, thermisch of extra laag… Eerste stap is altijd kijken naar je comfort!

 2. Uitdagende, leuke en prachtige wandeltochten
  Nodig om meer uitleg rond te geven? Eén adres: www.natuurpunt.be
  PS: ze hebben ook een app met alle wandel- en fietsroutes - natuurpunt routes

 3. Opbouwen
  Laat het genot van de wandeling primeren. Als alles vlot gaat, kan je opbouwen. Spierpijnen, blaren... Deze wil je best vermijden.

 4. Varieer  in ritme, reliëf en omgeving
  Zo hou je het uitdagend. Je zal merken dat 6km wandelen overal en in elke andere vorm verschillend zal zijn én je fysiek merkbaar zal verbeteren.

 5.  Neem voldoende eten en drinken mee
  Tijdens de expeditie leg je heel wat kilometers af. Voorkom de honger en dorst want anders verteer je je genot van de wandeling.

Fietsen

 1. Juiste afstelling 
  160km op zaterdag en 100km op zondag. Dit vraagt veel van je lichaam. Dé voorbereiding bij uitstek dat uiterst aan te raden is, is een correcte afstelling zodat je houding zo ergonomisch mogelijk is. 

 2. Materiaalkit
  Kijk op voorhand na of je alles hebt meegenomen in je materiaalkit. Een platte band is vervelend, maar is ook snel te verhelpen. Wat er in je kit moet zitten kan je hier terugvinden.

 3. Luister naar je lichaam
  Onderschat de taal niet van je eigen lichaam. Voel je dat het wat moeizamer gaat? Stop tijdig om bij te tanken en neem je rust! Er komen nog kilometers aan.

 4. Opbouw in intensiteit
  2 dagen 100km+ fietsen zal je voelen. Het einde halen is het belangrijkste. Laat je dus niet misleiden door de adrenaline en de volle goesting. Temporiseren is key.

 5.  Neem voldoende eten en drinken mee
  Ook a vermeld bij het wandelen, maar o zo belangrijk. Vul tijdig je reserves aan. Eet voor e honger hebt en drink voor je dorst hebt.

Kanotips

Zeker Sporten en Peddelsport Vlaanderen houden ons met hun tips het hoofd boven water. Zo zorgen met dit filmpje voor je vlotte start aan de kanotocht! 

Wat Kanog mis gaan?

Succes aan de deelnemers aan de Maasroute (21km!!).

Meer tips door Peddelsport Vlaanderen

Samen zorgen we voor meer natuur

Sporten in de natuur is zalig! De waaiende bomen, de tjirpende vogels, de kabbelende beekjes, de geurende bloesems... De teams die deelnemen aan de expeditie zamelen daarvoor geld in. Neem snel een kijkje wie en welk gebied je kan steunen! Misschien staat er wel een team bij die zich inzet voor jouw dagelijkse portie natuurplezier?

Ontdek de teams!

Veelgestelde vragen

1|

Kan ik me voor volgende editie inschrijven?

Even geduld.

Expeditie Natuurpunt 2023 zal nóg spectaculairder zijn. Hou de website van Expeditie Natuurpunt in de gaten en schrijf je in op de nieuwsbrief. Wees er snel bij en dan zien we je volgend jaar!

2|

Ik twijfel of ik de expeditie fysiek ga aankunnen. Hoe bereid ik me hierop voor?

You can do this.

Mentaal voorbereid zijn is de eerste stap, daarna komt het fysieke luik. Zeker Sporten helpt je hier graag mee verder d.m.v. webinars, workshops, etc. Het traject naar de expeditie toe wordt volop voorbereid. Stay tuned!

3|

Waar kan ik nog sporten in de natuur?

Vanaf je voordeur.

Natuurpunt heeft een app ontwikkeld - Natuurpunt Routes - die op basis van je locatie de dichtstbijzijnde route laat zien. Deze toont de wandel- en fietsroutes. Voor andere sporten en beweegvormen kan je best contact met ons opnemen. We helpen je dan graag verder.