presenteert 


Ben je nog op zoek naar een sportieve loopuitdaging op maat van jouw conditie? Loop op 2 oktober mee met de eerste editie van De 8 van Sporta. Deze zal doorgaan in Westerlo, de parel van de Kempen. Wat is de 8 van sporta?

Zeker Sporten wil iedereen aan het bewegen krijgen. Daarom lanceren we De 8 van Sporta, een nieuw en uniek concept.  Een reeks van loopuitdagingen over gans Vlaanderen waaraan zowel de beginnende loper als de geoefende loper kan deelnemen. De 8 van Sporta is voor iedere loper DE ideale loopuitdaging. Met een voorbereiding, een uniek parcours én een natraject hopen we jou ook na je uitdaging aan het bewegen te houden! 

Infinity parcours

Met het infinity parcours kies je zelf je loopafstand. Met een lus van 3 km en eentje van 5 km, kan je zo goed als elke afstand lopen. Alles kan en alles mag. Kies zelf je parcours en breek je eigen looprecords.


voor- en natraject

Na je inschrijving ontvang je een trainingsschema. Maar ook tips & tricks voor een optimale loopbeleving. Na DE 8 van Sporta neemt Zeker Sporten je graag mee in een natraject zodat je blijft bewegen.

aantrekkelijk parcours

De 8 van Sporta brengt ook graag de lokale trekpleisters in de kijker.
Loop doorheen de Abdij van Tongerlo, geniet van de rust tussen de velden en haal een frisse neus in het bos. 

sfeervol eventdorp

In het centrum van het parcours passeer je ons gezellig eventdorp. Neem je fans mee en laat ook hen genieten van een dag vol fun. Voor kinderen zijn er springkastelen, kindergrime, en nog veel meer aanwezig.

5Veelgestelde vragen

1|

Is er een minimumleeftijd?

NEEN, iedereen kan deelnemen.

De kleinste lus bedraagt 3 km. Lukt dat nog niet? Je kan altijd een stukje wandelen. 

‌We raden iedereen aan om geen inspanningen te doen waarop iemand fysiek niet is voorbereid. Het is aan de sporter - of de voogd - om te beslissen hoe hij omgaat met medische informatie. 

2|

Is het mogelijk om na het lopen te douchen?

absoluut!

In de sporthal achter de aanmeldplaats zijn er gescheiden kleedkamers en douches voorzien. Ze staan op het domein aangegeven.

‌Openingsuren: 12u - 18u

3|

Is er bevoorrading tijdens het lopen?

ja zeker.

Op het parcours van De 8 van Sporta staat één bevoorradingspost met water. Bij het verlaten van het parcours staat nog een bevoorradingspost waar je water en sportdrank kan krijgen. We voorzien bekertjes.