De 5 beste podcasts over fietsen

Of je nu zelf elke zondag kilometers peddelt of gewoon graag kijkt naar anderen die zich aan wielrennen (en zweten) wagen… Als je houdt van de koers en fietsen, is het de moeite om onderstaand lijstje eens te beluisteren.
Hier volgen de 5 beste podcasts over fietsen!  

1. radio stelvio

Een van de betere en eerste Vlaamse podcasts over fietsen is “Radio Stelvio”! Nico Dierickx verzorgt voor- en nabeschouwingen van de koers, brengt unieke rubrieken en amuseert je dankzij “koersklap met een peloton flitsende gasten”. Ook tijdens corona blijven de afleveringen komen!

2. THEMOVE – Lance Armstrong

“THEMOVE” is de succesvolle podcast van de beruchte wielerlegende Lance Armstrong. Regelmatig bespreekt hij samen met (bekende) gasten (bijvoorbeeld Andy Schleck) belangrijke wedstrijden, wielernieuws, oud en nieuw talent… Armstrong neemt geen blad voor de mond, dus bereid je voor op uitspraken waarover grote meningsverschillen kunnen zijn.

3. live slow ride fast

Laurens ten Dam (hoofdredacteur van “Bicycling” en ex-prof) en Stefan Bolt vermaken iedereen, niet enkel fietsliefhebbers dus, met hun podcast “Live Slow Ride Fast”. Met hun gasten babbelen ze honderduit over het leven op en naast de fiets en wordt er al eens goed gelachen. Leuk weetje: onze eigen Greg van Avermaet is ook al te gast geweest!

4. kop over kop - EUROSPORT

In de podcast “Kop over Kop” van Eurosport gaat host Sander Valentijn in gesprek met Eurosport-commentatoren over alles wat met wielrennen te maken heeft. Samen kijken ze vooruit en terug, delen ze korte verhalen én verrassen ze je met de laatste nieuwtjes uit het peloton. Tonnen ervaring zorgen voor boeiende gesprekken, luister zelf maar!

5. FIETS PODCAST

“Fiets Podcast” is een podcast van Fiets Magazine en Procycling, waarbij vooral de liefhebbers van fietsmateriaal in hun nopjes zullen zijn. Rodrick de Munnik, Léon van Bon (ex-prof en topfotograaf) en Benjamin de Bruijn vertellen je over de nieuwste gadgets, de meest flitsende fietsen en de beste koopjes.

Tip: er zijn véél podcasts over fietsen! Als je in onze lijst niet vindt wat je zoekt, google je gewoon even ‘podcast fietsen’ en je bent vertrokken.

Hebben deze podcasts jouw motivatie voor fietsen opgekrikt? Super! Zeker Sporten helpt je alvast op weg met een sportverzekering. Ontdek er hier alles over!

Veel luister- en fietsplezier!


                                                                                                                   

lees ook

Excuses verbranden geen calorieën! Ready, set, GO met deze tips: DEEL 1

Gepland om te gaan wandelen, lopen, skeeleren, zwemmen, …? Lukt het je niet direct om effectief te vertrekken? Zeer herkenbaar…

Training

Deel 3: Guido Everaert bereidt zich voor op zijn eerste marathon

De dag van de marathon. Eigenlijk moet ik zeggen de dagen voor de marathon. Zenuwachtiger dan voor mijn trouw, nerveuzer…

Joggen Training

Moving Jelly Belly

De feestdagen zijn bijna in het land en we kennen het allemaal: eten, eten, eten. "Dat hoort tenslotte bij de traditie en…

Lopen in het donker doe je zo!

Het jaar loopt op zijn einde en het wordt steeds sneller donker. De kans is dan ook groot dat je in deze periode in het…