Bij de sportarts: ook wandelen is een sport

Wandelen noemen wij bij Zeker Sporten wel degelijk een sport. Het is zelfs één van de beste, veiligste en goedkoopste (niet onbelangrijke deze periode) die we kunnen beoefenen. Wist je dat wandelen ook een uitstekende activiteit is om af te vallen? Wie een tempo van zo’n 6 kilometer per uur kan aanhouden, verbrandt zo maar eventjes 450 kilocalorieën per uur.

Wandelen is ook een sport die door de meeste mensen eenvoudiger is om vol te houden. Vaak starten we met joggen, fietsen en fitness met het doel om gewicht te verliezen. Starten met deze intentie is niet altijd goed. Je moet minstens een half uur sporten vooraleer je echt vet begint te verbranden. Voor mensen die pas starten is dit vaak te hoog gegrepen. Als dan ook nog de weegschaal niet het gewenste resultaat toont, geven mensen het vaak op.

Intensief sporten (zoals fietsen, fitnessen en lopen) zorgen ook voor meer spiermassa. Deze vervangen de vetmassa, wat zeer goed is voor je gezondheid, maar dat weet je weegschaal niet. Als je geregeld gaat wandelen, iets sneller dan normaal zodat je net niet buiten adem raakt, dan zul je sneller afvallen dan bij het joggen doordat er minder snel spiermassa gecreëerd wordt.

Wandelen heeft ook nog heel wat andere voordelen. Het is de ideale activiteit om je bovenkamer te luchten en als je het in een mooie omgeving doet heb je meer tijd om ervan te genieten dan tijdens het fietsen. Daar komt bij dat wandelen zacht is voor de knieën. Wij bij Zeker Sporten zijn alvast grote fan van de wandelsport.

SCHRIJF NU IN EN ONTVANG EEN KORTINGSBON VAN DECATHLON


                                                                                                                   

lees ook

Sporten op de mooiste herfstspots

Wij bij Zeker Sporten vinden sporten in de natuur geweldig. Wij selecteerden voor jullie de beste herfstspots om te sporten.

Joggen Fietsen Rolschaatsen Wandelen Training

Bij de sportarts: Wat betekent lage rugpijn?

Bij de sportarts: Heb jij ook wel eens last van lage rugpijn? Sportarts Tom Teulingkx legt je uit wat je eraan kan doen.

Preventie Gezondheid

Bij de sportarts: Sporten bij verkoudheid of koorts?

Bij de sportarts: wat als je jezelf niet ziek voelt? Mag je dan sporten?

Gezondheid Joggen Fietsen Wandelen Zwemmen

Bij de sportarts: lopen & sporten tijdens de zwangerschap

Bij de sportarts: blijven bewegen tijdens de zwangerschap is belangrijk voor het herstel na de bevalling

Gezondheid Joggen Fietsen Zwemmen Wandelen