6 podcasts over lopen

Lopen doe je vaak alleen en zonder begeleiding. Toch heb je af en toe vragen: welke kleding draag ik als het koud is, hoeveel water moet ik drinken, hoe bereid ik me best voor op een marathon? Podcasts kunnen een kinesist of coach niet vervangen, maar ze kunnen je wel al in de juiste richting sturen. Wij zochten 6 podcasts over lopen voor je uit!

1. Liefde voor lopen

In de podcast 'Liefde voor Lopen bespreken Roxanne Steijger (Runner’s World) en Martyn de Jong (Men’s Health) herkenbare thema’s rond lopen. Elke aflevering nodigen ze een gast uit om met hen mee te keuvelen. Ontspannend en informatief!

2. Marathon Training Academy (En)

De podcast Marathon Training Academy is ideaal voor lopers die zich voor het eerst aan een marathon wagen (meer ervaren lopers kunnen er ook wat aan hebben, natuurlijk). Marathonexperten Angie en Trevor motiveren je om gezonder te leven en helpen je op weg om die marathon op een veilige en slimme manier voor te bereiden en te lopen.

3. De Meeloper

Sam De Bruyn, Q-Music radiostem, is een fervente loper die al heel wat wedstrijden achter de rug heeft. In de podcast De Meeloper interviewt hij al lopend een sportieve bekende Vlaming op zijn/haar vaste route. Loop gezellig mee met bijvoorbeeld Aagje Vanwalleghem, Erika Vanthielen, Marc Herremans, Conner Rousseau of Koen Naert! 

4. Another Mother Runner (EN)

De podcast Another Mother Runner focust zich in de eerste plaats op lopen en moederschap, maar behandelt zoveel onderwerpen binnen de loopsport dat het voor iedereen een aanrader is! Elke week nodigt gastvrouw Sarah Bowen Shea, marathonveteraan, een panel deskundigen uit om te praten over bijvoorbeeld lopen bij warm weer, stretchen, het belang van slaap, tips bij trail running…

5. Looppraat

Looppraat’ is een podcast van onze noorderburen voor hardlopers, door hardlopers. Maandelijks trakteren Anton-Jan Thijssen (liep een rondje langs de rand van Nederland) en Tim Baks (‘lange-afstandsloper met grootse doelen’) je op een leuk gesprek met interessante gasten over het laatste loopnieuws, tips en reviews.

6. Running Commentary (En)

Als het allemaal wat lichter mag, moet je de podcast Running Commentary eens uitproberen! Komieken Rob Deering en Paul Tonkinson lachen, lopen en leuteren erop los terwijl ze het hebben over het leven en lopen.

Tip: er zijn véél podcasts over lopen! Als je in onze lijst niet vindt wat je zoekt, google je gewoon even ‘podcast running/lopen’ en je bent vertrokken.

Hebben deze podcasts jouw motivatie voor lopen opgekrikt? Super! Zeker Sporten helpt je alvast op weg met een sportverzekering. Ontdek er hier alles over!


lees ook

6 podcasts over lopen

Lopen doe je vaak alleen en zonder begeleiding. Toch heb je af en toe vragen: welke kleding draag ik als het koud is, hoeveel…

Joggen Training

Renners sterven niet, ze verdwijnen alleen maar uit het zicht (Willie Verhegghe)

1 minuut stilte, ploegmakkers op de eerste rij met rouwband om de al door de zon-gemarkeerde bovenarmen, de overwinning…

Gezondheid

POMPOEN-WORTELSOEP MET TAHINIDRESSING EN KOKOS

Er zijn weinig gerechten zo bevredigend en troostend als een heerlijke kom dampende soep. Als tussendoortje, voorgerecht…

Voeding

Van 0 naar 42 km #7: Ik moet nu echt beslissen

Rusten, rusten, rusten… En dat met nog maar 2,5 maanden op de teller om 21 km te kunnen lopen. Ik krijg wat stress, maar…

Joggen Training Gezondheid