6 handige apps voor tijdens het wandelen

In tijden van corona blijven we natuurlijk vooral thuis. Een wandeling in het zachte lentezonnetje doet nu dus extra veel deugd. Nood aan wandelinspiratie in je buurt of apps die het wandelen net wat interessanter maken? Wij bundelden onze beste tips.

wandelknooppunt

Op de website van Wandelknooppunt vind je een overzicht van 36 wandelnetwerken in Vlaanderen en een stukje van Wallonië, met daarbij een handige routeplanner. Stel heel gemakkelijk je eigen wandeling samen door op wandelknooppunten te klikken en die zo te verbinden. Je ziet meteen hoeveel km je voor de boeg hebt en kunt je wandeling ook downloaden en delen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Map my walk

Met de app Map My Walk kun je de afstand, snelheid, verbrande calorieën… tijdens je wandelingen bijhouden en delen met vrienden. Mooie route gevonden? Gewoon opslaan en later weer van genieten! Ook wandelroutes van andere gebruikers in je buurt kun je bekijken en uitproberen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Walkmeter gps

Walkmeter GPS is een app met veel mogelijkheden. Dankzij de link met Google Maps kun je terreinkaarten bekijken en het weer wordt automatisch bijgehouden. Al je statistieken (snelheid, afstand, intervallen…) worden in grafieken gegoten en voor de competitiebeesten is er een racemodus, zodat je je persoonlijke record op je wandelroutes kunt proberen verbreken.

Beschikbaar voor Android en iOS.

footpath route planner

Met de Footpath Route Planner app is het heel simpel om je wandelroute uit te werken. Je tekent gewoon met je vinger de gewenste route en de app past die aan aan de paden en wegen die je kunt volgen. Je krijgt op voorhand ook een overzicht van de afstand en hoogteverschillen van je gekozen wandeling, en de app geeft je aanwijzingen tijdens je tocht.

Beschikbaar voor iOS.

viewranger

Ideaal voor natuurwandelingen is de app ViewRanger. Er zijn meer dan 250.000 routes om uit te kiezen. Je kunt een profiel aanmaken waar je wandelingen op verschijnen en vrienden kunnen je volgen (en omgekeerd). Je hoeft je geen zorgen te maken over een lege batterij, want ViewRanger werkt ook offline.

Beschikbaar voor Android en iOS.

geocaching

Voor wandelaars die graag verrast worden, is Geocaching een leuke optie. Ga op outdoor schattenjacht! Je krijgt de GPS-coördinaten van een plaats waar je naartoe moet wandelen en een verborgen ‘schat’ of ‘cache’ moet ontdekken. In België liggen er zo’n 31.000 verstopt. Klaar? Meer info vind je op de website van Geocaching België.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Veel wandelplezier (vanop een veilige afstand)!


                                                                                                                   

lees ook

Je voeding aanpassen als je sport: vanaf wanneer en hoe?

Je voeding aanpassen als je sport: vanaf wanneer en hoe?

Voeding

Lachen op de Kale Berg: over doelen stellen en de kracht van onze hersenen

Ik rits mijn oranje 3-seconden-Quechua-tent open. Het blauw van de hemel en het zonlicht lacht me toe. De krekels zijn ook…

Wielrennen Training

MON VENTOUX: ZO MAAK JE DEZE BERG ÉCHT DE JOUWE!

Wat een leuke woordspeling toch, Mon Ventoux: Mijn Ventoux, Mijn Mythische berg. Ben jij aangemeld om hem op 11 september…

Wielrennen Fietsen

Wat kan en mag ik eten en drinken voor, tijdens en na het sporten?

Ben jij iemand die de ene maand heel intensief sport en dan weer wat minder? Omdat het gewoon niet uitkomt met je planning,…

Voeding