6 handige apps voor tijdens het wandelen

In tijden van corona blijven we natuurlijk vooral thuis. Een wandeling in het zachte lentezonnetje doet nu dus extra veel deugd. Nood aan wandelinspiratie in je buurt of apps die het wandelen net wat interessanter maken? Wij bundelden onze beste tips.

wandelknooppunt

Op de website van Wandelknooppunt vind je een overzicht van 36 wandelnetwerken in Vlaanderen en een stukje van Wallonië, met daarbij een handige routeplanner. Stel heel gemakkelijk je eigen wandeling samen door op wandelknooppunten te klikken en die zo te verbinden. Je ziet meteen hoeveel km je voor de boeg hebt en kunt je wandeling ook downloaden en delen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Map my walk

Met de app Map My Walk kun je de afstand, snelheid, verbrande calorieën… tijdens je wandelingen bijhouden en delen met vrienden. Mooie route gevonden? Gewoon opslaan en later weer van genieten! Ook wandelroutes van andere gebruikers in je buurt kun je bekijken en uitproberen.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Walkmeter gps

Walkmeter GPS is een app met veel mogelijkheden. Dankzij de link met Google Maps kun je terreinkaarten bekijken en het weer wordt automatisch bijgehouden. Al je statistieken (snelheid, afstand, intervallen…) worden in grafieken gegoten en voor de competitiebeesten is er een racemodus, zodat je je persoonlijke record op je wandelroutes kunt proberen verbreken.

Beschikbaar voor Android en iOS.

footpath route planner

Met de Footpath Route Planner app is het heel simpel om je wandelroute uit te werken. Je tekent gewoon met je vinger de gewenste route en de app past die aan aan de paden en wegen die je kunt volgen. Je krijgt op voorhand ook een overzicht van de afstand en hoogteverschillen van je gekozen wandeling, en de app geeft je aanwijzingen tijdens je tocht.

Beschikbaar voor iOS.

viewranger

Ideaal voor natuurwandelingen is de app ViewRanger. Er zijn meer dan 250.000 routes om uit te kiezen. Je kunt een profiel aanmaken waar je wandelingen op verschijnen en vrienden kunnen je volgen (en omgekeerd). Je hoeft je geen zorgen te maken over een lege batterij, want ViewRanger werkt ook offline.

Beschikbaar voor Android en iOS.

geocaching

Voor wandelaars die graag verrast worden, is Geocaching een leuke optie. Ga op outdoor schattenjacht! Je krijgt de GPS-coördinaten van een plaats waar je naartoe moet wandelen en een verborgen ‘schat’ of ‘cache’ moet ontdekken. In België liggen er zo’n 31.000 verstopt. Klaar? Meer info vind je op de website van Geocaching België.

Beschikbaar voor Android en iOS.

Veel wandelplezier (vanop een veilige afstand)!


lees ook

6 podcasts over lopen

Lopen doe je vaak alleen en zonder begeleiding. Toch heb je af en toe vragen: welke kleding draag ik als het koud is, hoeveel…

Joggen Training

Renners sterven niet, ze verdwijnen alleen maar uit het zicht (Willie Verhegghe)

1 minuut stilte, ploegmakkers op de eerste rij met rouwband om de al door de zon-gemarkeerde bovenarmen, de overwinning…

Gezondheid

POMPOEN-WORTELSOEP MET TAHINIDRESSING EN KOKOS

Er zijn weinig gerechten zo bevredigend en troostend als een heerlijke kom dampende soep. Als tussendoortje, voorgerecht…

Voeding

Van 0 naar 42 km #7: Ik moet nu echt beslissen

Rusten, rusten, rusten… En dat met nog maar 2,5 maanden op de teller om 21 km te kunnen lopen. Ik krijg wat stress, maar…

Joggen Training Gezondheid