5 interessante podcasts over wandelen

Podcasts beluisteren tijdens het wandelen heb je misschien al vaker gedaan, maar heb je al eens een wandeling gemaakt met een podcast óver wandelen? Wij zochten voor jou 5 interessante en unieke podcasts over wandelen die je eigen tocht nóg leuker maken! 

Wanderland

De Radio 1-podcast Wanderland is ideaal voor mensen die van muziek, wandelen en een goede babbel houden. Host Gertjan Van Hellemont (alias Douglas Firs) gaat elke aflevering wandelen met een bekende muzikant met wie hij in dialoog gaat. De wandelaar in kwestie stelt ook een muzieklijst samen die volgens hem/haar elke wandeling nog beter maakt. Enkele namen die al mee op wandel gingen: Raymond van het Groenewoud, Eefje De Visser, Wannes Cappelle, Warhaus, Guido Belcanto… Zeker de moeite!

Sounds of the trail

De Engelstalige podcast Sounds of the Trail pakt het wat actiever aan en focust op hiking. Het podcastteam bewandelt de Amerikaanse Appalachian Trail (3500 km) en Pacific Crest trail (4200 km), beide langeafstandspaden door prachtige natuur die veel hikers verleiden tot een stevige wandeling. Onderweg praat het team met andere hikers en gaan ze dieper in op verschillende aspecten van het leven als avontuurlijke wandelaar.

The walk

Iets helemaal anders is de podcast The Walk… Als je gemotiveerd wil worden om te wandelen en altijd al in een flitsende actiethriller de hoofdrol wilde spelen, dan is dit iets voor jou! Als luisteraar bevind je je in een treinstation in Schotland, waar een geheim agent je snel een koffertje toestopt en een zender in je oren installeert. Voor je begrijpt wat er aan het gebeuren is, ben je getuige van een terroristische aanslag op datzelfde treinstation. Het is nu aan jou om het mysterieuze koffertje in Edinburgh te krijgen - al wandelend - want terroristen hebben alle auto’s en treinen stilgelegd… Go!

puur natuur

Natuurliefhebbers zullen hun hartje ophalen bij het luisteren naar de podcast Puur Natuur! Ga mee op wandel door Nederlandse natuurgebieden als de Marker Wadden en de Oude Buisse Heide en leer over de natuur samen met bekende gasten en natuurexperten zoals plaatselijke boswachters. Heerlijk om tot rust te komen of van te genieten tijdens een wandeling!

Walk of things

Walk of Things is een unieke podcastaflevering van het theaterduo Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot. Ze nemen je mee op een tocht over een dijk en doen je nadenken over de grens tussen mens, natuur en technologie. Tijdens de wandeling leven verschillende schrijvers zich in in het perspectief van de dijk en de dingen eromheen: de iPhone, de zee, de lucht/wind en de worm.

Geniet van het luisteren en/of wandelen!


lees ook

6 podcasts over lopen

Lopen doe je vaak alleen en zonder begeleiding. Toch heb je af en toe vragen: welke kleding draag ik als het koud is, hoeveel…

Joggen Training

Renners sterven niet, ze verdwijnen alleen maar uit het zicht (Willie Verhegghe)

1 minuut stilte, ploegmakkers op de eerste rij met rouwband om de al door de zon-gemarkeerde bovenarmen, de overwinning…

Gezondheid

POMPOEN-WORTELSOEP MET TAHINIDRESSING EN KOKOS

Er zijn weinig gerechten zo bevredigend en troostend als een heerlijke kom dampende soep. Als tussendoortje, voorgerecht…

Voeding

Van 0 naar 42 km #7: Ik moet nu echt beslissen

Rusten, rusten, rusten… En dat met nog maar 2,5 maanden op de teller om 21 km te kunnen lopen. Ik krijg wat stress, maar…

Joggen Training Gezondheid